A koronavírus hatása

Napjaink legnagyobb mumusa a koronavírus, azaz a COVID-19 vírus által létrejött világjávány. Nagy valószínűséggel maga vírus nem okoz több megbetegedést egy sima influenza járványnál, de a rá irányuló negatív médiafigyelem hatására, óriási pánikot kelt a föld népességében. 

Ez a pánikkeltés az egész világ gazdaságát a földdel teszi egyenlővé, pedig valószínűleg lehetne merőben másképp kezelni a vírus okozta helyzetet, mint ahogy azt az alábbi videókban kifejti politikus is és orvos is.

Van aki szerint kizárólag a krónikus betegségben szenvedőket és a gyengébb immunrendszerrel rendelkező idősebb személyeket kellene elszigetelni az egészséges, jó immunrendszerű lakosságtól, mivel a vírus kizárólag az előbbiekre jelenthet halálos veszélyt, a vakcina létrehozásáig. 

Ésszerű magyarázataik alapján teljesen életszerű, hogy ha így tennénk, akkor valószínűleg minden egészséges ember könnyedén átesne a koronavírus fertőzésen és ezáltal védetté válna a további koronavírusos fertőzések ellen. Ha a koronavírus elleni stratégiát ez alapján állítanák fel, akkor a dolgozók legalább 80 %-a tovább végezhetné a munkáját és nem állna le a termelés és ezáltal a gazdaság. 

Érdemes végignézni a kisfilmeket, teljesen reális és ésszerú felvetéseket hallgathatunk meg a felvételeken!

Video 1: https://www.youtube.com/watch?v=3O4_kKtEtto&fbclid=IwAR2tF15zAGB6A4XkbvkkCkub5mnzk5-bfzDnC0BjUwf7lO759mBwv8twJ2Q

Video 2: https://www.youtube.com/watch?v=VzUyMsK02Pc

Video 3: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=2xcc575Meqo&feature=emb_logo&fbclid=IwAR3MrSaN4bZ5pkoHwEeKQ2WZ_1RU6CyBHeLzdBe3FpGt3c2LEDX5osaJPpM